Gudenåens tre strækninger –
NORD, MIDT og SYD

Gudenåen NORD, MIDT, SYD

Gudenåen er varieret og byder på meget forskellige oplevelser. Fra det slyngede, smalle åløb i SYD over det dramatiske istidslandskab med de store søer i MIDT til den brede ådal og det storslåede delta i NORD. De tre strækninger byder alle på enestående natur- og kulturoplevelser:

  • NORD fra Randers til Silkeborg, pramdragernes land, hvor åen har karakter af flod og passerer enestående spor af menneskers liv med og ved åen
  • MIDT fra Silkeborg til Klostermølle, det rekreative Søhøjland, hvor aktiviteten er større og landskabet storslået og dramatisk
  • SYD fra Klostermølle til Gudenåens kilde, Gudars land, hvor åen er smal, og du får den intime naturoplevelse
Gudenåen NORD

Åbne vidder og smukke boardwalks i Pramdragernes land

Fra Silkeborg til Randers løber Gudenåen gennem pramdragernes landskab, som i mange hundrede år var en vigtig vandvej og transportrute i Danmark. Oplev en verden af vand gennem eventyrligt vildnis, forbi landets største opdæmmede sø og under historiske broer.
Læs mere om Pramdragernes land
Gudenåen MIDT

Søhøjland og panoramaudsigter

Fra Klostermølle til Silkeborg løber Gudenåen gennem det smukke Søhøjland. Oplev det bølgede mosaiklandskab, de storslåede udsigter og den søgrønne natur, som gør godt for krop og sjæl.
Det rekreative Søhøjland
Gudenåen SYD

Smalle åløb og overjordisk stemning i Gudars land

Fra Tinnet Krat til Klostermølle løber Gudenåen fra sin kilde gennem Gudars land. Herfra stammer sagnet om halvguden Gudar, som skabte Gudenåens slyngninger og navn. I dette overjordiske landskab overgår naturens skønhed sig selv.
Gudars land