Himmelbjergruten

Himmelbjergruten er en 52 km lang vandrerute, der går rundt om himmelbjergsøerne - mellem Ry station i øst og Silkeborg station i vest. Undervejs er bjergtagende udsigter og historier om kunstnere og forfattere gemt i landskabet. Kombiner evt. din tur med turbådene eller cykelfærgen mellem Skyttehusets camping og Ålekroen.

Oplev Søhøjlandet ad Himmelbjergruten

Himmelbjergruten tager dig gennem Søhøjlandet mellem Ry Station og Silkeborg Station. Ruten går både nord og syd om søerne.

Midt på strækningen kan man komme over søerne ved Restaurant Ålekroen og Skyttehusets Outdoor Camp, hvor der i sommerhalvåret er indsat en soldreven færge. Turen kan også kortes af – eller suppleres – ved at tage med en af Hjejle-bådene eller toget på nordsiden af søerne.

Himmelbjergruten nord eller syd

Himmelbjergruten nord om søerne

Nord om søerne kan du bl.a. se flere smukke udsigter - nogle af dem er gamle voldsteder, fx Dynæs og Gammelkol. Du kan kombinere turen med toget, der stopper i Laven og Svejbæk.

Himmelbjergruten syd om søerne

På turen syd om søerne kommer du bl.a. forbi det ikoniske Himmelbjerg og andre smukke udsigtspunkter. Kombiner eventuelt din tur med en af Hjejlebådene.