NORD - pramdragernes land

Trækstien - fra Kjællinghøl til Langå

Turen fra Kjællinghøl til Langå er 16 km lang og går via natursti, der kan være meget våd og til tider utilgængelig. Fra Bamsebo Camping til Dannebrogpladsen i Ulstrup er Trækstien renoveret, og i Langå passerer Trækstien Gudenåen via en fredet jernbanebro. Det er muligt at følge alternativ rute.

Kort beskrivelse af strækningen

Trækstien går på sydsiden af Gudenåen, mens jernbanen løber på nordsiden gennem stationsbyerne Bjerringbro, Ulstrup og Langå. Inden Langå passerer Trækstien igen åen via en fredet jernbanebro fra 1862.

Stien mellem Kjællinghøl og Langå er en natur-trampesti, der kan være meget våd og med højt græs. SMan kan evt. gå på asfaltvejen Hagenstrupvej mellem Busbjerg kanorasteplads og Bamsebo Camping. Mellem Bamsebo Camping og Ulstrup er Trækstien renoveret, så den er farbar det meste af året. Fra Åbro til Langå kan man, når stien er våd, vælge et fint alternativ, der går lige nord for Gudenåen – passér blot jernbanen ved Åbro og vælg den lille sti, der følger banen til Langå (se Gudenåkortet med alternativt ruteforslag).

Se beskrivelsen af hele Trækstien her og se de fem delstrækninger som pdf på silkeborg.dk.

 

Find seværdigheder og faciliteter på Gudenåkortet

Mellem Kjællinghøl og Langå kan du bl.a. opleve udsigtspunktet Busbjerg, Dannebrogpladsen og Den Gl. jernbanebro i Langå
Gudenåkortet
Foto: Favrskov Kommune